Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
MERCEDES-BENZ C 220Ár: 1.550.000 Ft -
SKODA OCTAVIA COMBI 2.0TDI SCRÁr: 10.497.000 Ft -
TOYOTA COROLLAÁr: 1.190.000 Ft -
TOYOTA VERSO 1.6 ACTIVE TREND TSÁr: 5.747.000 Ft -
SUZUKI ALTO 1.0 GLX ACÁr: 1.497.000 Ft -
FORD Fiesta 1.0 EcoBoost TitanÁr: 2.497.000 Ft -
PEUGEOT 107 1.0 JuniorÁr: 947.000 Ft -
RENAULT FLUENCE 1.5 dCi BUSINESSÁr: 3.547.000 Ft -
VOLKSWAGEN TIGUAN 2.0 TDI 1.TULAJDÁr: 8.797.000 Ft -
SUZUKI WAGON R+Ár: 150.000 Ft -
HYUNDAI I20 1.25 HP LIFE PLUS MÁr: 4.247.000 Ft -
FORD TRANSIT COURIER 1.5TDCi TÁr: 3.416.400 Ft