Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
VOLKSWAGEN ID.3 PRO PERFORMANCE PLUSÁr: 9.997.000 Ft -
FIAT DUCATOÁr: 4.780.000 Ft -
FORD FOCUS 1.6 TDCI TRENDÁr: 1.247.000 Ft -
TOYOTA AURIS TOURING SPORTS ACTIÁr: 6.547.000 Ft -
RENAULT KANGOO EXPRESS 1.5dCi PACÁr: 3.596.400 Ft -
FORD Fiesta 1.0 EcoBoost TitanÁr: 2.497.000 Ft -
OPEL CORSA 1.4 DRIVE MAGYAROÁr: 3.247.000 Ft -
TOYOTA COROLLAÁr: 1.190.000 Ft -
SKODA SUPERB 2.0TDI L&K DSGÁr: 7.997.000 Ft -
MERCEDES-BENZ C 220Ár: 1.550.000 Ft -
SUZUKI ALTO 1.0 GLX ACÁr: 1.497.000 Ft -
AUDI A4Ár: 950.000 Ft